Help, mijn Jack Russel graaft: 5 tips

Uw Terrier werd gefokt om op klein ongedierte te jagen en daarom moet u niet verbaasd zijn als uw to Jack Russell Terrier in de tuin begint te graven. Zeker als u een mollen probleem in uw tuin heeft. Deze wetenschap zal het niet minder frustrerend maken, want u wil lt uw tuin gewoon netjes en opgeruimd hebben als u visite ontvangt. Hoewel dit gedrag wellicht instinctief en moeilijk te stoppen is, zijn er wel een aantal dingen die u kunt ondernemen om het verlangen van Jack Russell te beteugelen en daarom onderstaande 5 tips voor ala uw Jack Russel graaft in uw tuin.

Gravende jack russell

Tip 1 – Management

Terwijl u bezig bent om aan dit probleem te werken aan dit graafprobleem (het probleem is niet na een nacht slapen opgelost) is uw Jack Russell niet alleen in de tuin te laten als u weet dat uw Jack Russel graaft. Hierdoor krijgt hij niet de kans om zijn natuurlijke gedrag in praktijk te brengen. Hoe meer hij zijn gang kan gaan, hoe meer hij dit gedrag voort kan zetten, omdat het belonend voor hem is.

Tip 2 – Meer beweging

Graven vereist een hoop energie van uw Jack Russell en daarom doen honden het als een vorm van zelfbeweging. Als u ervoor zorgt dat uw Jack meer beweging krijgt, zal hij automatisch niet de behoefte, maar ook niet de energie hebben om te willen graven. Ook hiervoor geldt meer beweging meerdere voordelen heeft. Door meer beweging krijgt ook u meer beweging en door met hem te spelen, wordt de ban tussen u en uw hond steviger en beter.

Jack russell speelgoed

Tip 3 – Speeltjes

Verveling is nog een reden dat uw Jack Russel graaft. Verveling is echt een groot gevaar voor een Jack, omdat dit energieke ras veel uitdaging nodig heeft. Door te zorgen dat er veel speeltjes in de tuin voor handen zijn, zorgt u ervoor dat hij bezig blijft. Er zijn verschillende speeltjes te koop online, maar koop een speeltje met veel uitdaging en waar hij niet snel op uitgekeken is.

Tip 4 — Een plekje om te graven

Zoals al genoemd is het graven om klein ongedierte te vangen in het DNA gebakken van uw Jack Russell terrier. U kunt ondervinden dat niets hem zal stoppen om te jagen. Voor deze honden is het aan te raden om hem zijn eigen graafplek te geven, zodat hij niet de hele tuin omspit. Geef hem zijn eigen zandbak waar hij zijn gang in kan gaan. Het is belangrijk dat uw Jack het verschil weet tussen zijn plek en de tuin. Verstop speeltjes en snoepjes in de graafplek om het meer uitdagender te maken. Dit is een geweldige oplossing tegen verveling en het helpt om w tuin netjes te houden. En er is hierdoor ook geen risico dat hij zich uit de tuin graaft.

inarticle button jack

Tip 5 —Probeer gehoorzaamheidstraining

Een gehoorzaamheidstraining is een goede manier om een band samen op te bouwen met uw Jack Russell. Een dergelijke training is er op gericht dat zowel de eigenaar als de hond waardevolle tijd doorbrengen samen en om uw u te leren hoe u het beste de training kunt aanpakken. Ze leren ook vaak hoe uw Jack Russell het beste kunt vermaken. Belangrijk is wel dat u dit in uw eigen tijd ook in de praktijk brengt.

Wilt u meer weten?

als u meer zou willen weten over het gedrag van de Jack Russel dan kunnen wii u aanbevelen om de website van Jan Kramer eens te bekijken. Alle onderwerpen op het gebied van training en verzorging komen ter sprake. Een echte aanrader!

Klik hier en ga direct naar de website van Jan Kramer>>