De #1 website over Jack Russells van Nederland

Wij worden beoordeeld met een 9,3

Hond eet niet! Wat nu?

inarticle button jackSoms kan het moeilijk zijn om uw hond zijn complete en gebalanceerde voeding te laten eten. Er is echter een groot verschil tussen een kieskeurige eter en een hond die compleet weigert te eten. Volg onderstaande stappen om er zeker van te zijn dat uw hond de voeding binnen krijgt die hij nodig heeft, zijn hondenvoer dus.

Kieskeurige eters

Net zoals een kind weigert te eten en alleen maar kip nuggets wil, zal een kieskeurige hond alleen maar dat willen eten wat hij gewend is te eten. Uw hond zal weigeren te eten als u besluit om zijn eten zomaar te veranderen of als hij te veel restjes van de tafel heeft gekregen..

Hier zijn een aantal gemeenschappelijke oorzaken van kieskeurig eten en wat u zou kunnen doen om dit te verhelpen.

Warm weer

Maak u zich niet druk! Het is een gemeenschappelijk verschijnsel bij honden dat ze minder eten als het warm is. Uw hond eet niet, maar zijn eetlust zal weer terugkomen als het een beetje is afgekoeld.

jack russell banner

Plotselinge  wijzigingen in voeding

Als u een nieuwe hond heeft, is het belangrijk dat u hetzelfde hondenvoer in huis haalt dat hij altijd gewend was om te eten. Zelfde merk, zelfde soort en zelfde smaak.

Als het nodig is dat dit wordt aangepast, is het advies om het oude voer te mixen met het nieuwe voer en het oude voer in een periode van 7-10 dagen af te bouwen. Zo laat u uw hond langzaam wennen aan het nieuwe hondenvoer.

Uw hond haalt zijn voeding ergens anders vandaan

Geef uw hond voldoende liefde en aandacht in plaats van hem de restjes van de tafel te gven of hondensnoepjes.

Honden staan er om bekend dat ze uit vuilnis eten en daarom is het een goed idee om uw afvalbank buiten het bereik van uw hond te houden.

Probeer uw hond op dezelfde tijdstippen per dag eten te geven. Hierdoor betrekt u ook de hele familie bij dit proces en kan iedereen een bijdrage leveren aan een specifieke voedertijd.

Volledig weigeren om te eten

Als uw hond echte volledig weigert om zijn voederbak leeg te eten of met moeite en tegenzin kleine hoeveelheden eet, is het advies om een dierenarts te raadplegen. Het weigeren van eten kan wijzen op een intern probleem of een gebitsprobleem.