De #1 website over Jack Russells van Nederland

Wij worden beoordeeld met een 9,3

Huid- en vachtverzorging Jack Russel

vachtverzorging jack russelAfhankelijk van de buitenactiviteiten van uw Jack Russel Terriër, moet u uw Jack elke maand in bad doen of minder. Uiteraard als hij lekker door de modder rolt op dagelijkse basis zal hij vaker in bad moeten.

Kort in bad maar vaker is beter dan lang en minder vaak. Laat uw puppy al vroeg wennen aan het in bad gaan. Net zoals met kinderen wordt het in bad gaan leuk door het te combineren met wat speelplezier!

Verban uw Jack Russel niet naar buiten wanneer hij een beetje apart ruikt. Als een bad de problemen niet oplost en uw Jack heeft al zijn periodieke gebitsreinigingen gehad, is er wat anders aan de hand. Een hond die stinkt is vaak een symptoom van een meer serieus medische probleem.

Voorbereiding op het bad

Houd een grote handdoek in de buurt om te voorkomen dat uw Jack Russel nat en uitgelaten door het huis rent en overal water achterlaat. Wees niet verrast dat uw hond direct na het bad als een bezetene en als een kogel door het huis vliegt. Geef dat geen negatieve aandacht, maar lach als hij als een raket door het huis gaat. Dit is juist de reden waarom u een Jack Russel heeft genomen.

Het vinden van een shampoo en het gebruik ervan

Net zoals alle honden producten op de markt, is er ook een breed aanbod van shampoo. En dit aanbod kan overweldigend zijn, maar de werkelijkheid is ze allemaal even effectief zijn. Een dure shampoo is niet per definitie beter dan een goedkope shampoo.

Een shampoo die zeker het proberen waard is, is een droge shampoo waarbij geen water of spoelen is vereist. Als u vaak onderweg bent met uw Jack Russel is het erg handig om deze manier van schoonmaken toe te passen. U zult blij zijn met deze oplossing als u een smerige Jack Russel heeft en het is even niet mogelijk om met shampoo en water uw hond te wassen.

Als u een shampoo met water gebruikt, gebruik er dan eentje die geschikt is voor huid- of vachtproblemen, als die er zijn. Met andere woorden gebruik een hydraterende shampoo als de huid van uw Jack Russel droog is. Gebruik een scrub of havermout shampoo als uw hond de neiging heeft om te jeuken. Controleer voordat u begint of het water warm is en niet te heet. Als u de shampoo aanbrengt op zijn vacht, gaat u geleidelijk door zijn hele vacht. Besteed goed aandacht aan de olieachtige gebieden van zijn oren, maar vermijd de ogen. Als u gaat spoelen, doet u de tegengestelde volgorde en spoel van kop naar romp. Wees er zeker van dat er geen shampoo achterblijft.

VACHTVERZORGING JACK RUSSELL

Alle honden verharen en uw Jack Russel met gladde vacht is geen uitzondering. Een goede borstelbeurt met een borstal of speciale handschoen zorgt ervoor dat uw vloeren en tapijten zo haarvrij mogelijk blijven. Het is helemaal ok als u de verdwaalde haartjes van zijn poten en op zijn buik bijknipt.

Een ruwharige Jack Russel of een combinatie van een glad en ruwharige Jack vereisen een beetje meer verzorging dan een gladde vacht. Als u een ruwharige Jack Russel of combinatie van glad en ruwharig heeft, is een stripkam een geweldig hulpmiddel bij het verwijderen van dood haar.  Als u ervaring heeft met vachtverzorging Jack Russel, zult u misschien kunnen genieten van het gemak van een kaptafel als u de ruimte heeft en er een kunt betalen. Onthoud goed dat verzorging geen dagtaak moet worden. Een grondige wekelijkse borstelbeurt en een grondige ronde met de stofzuiger door het huis is voldoende.

Daarnaast kunnen bepaalde huidirritaties het resultaat zijn van een voedselallergie, stuifmeelallergie, huisstofmijtallergie of schimmelallergie. De symptomen zijn jeuken, krabben, bijten, kauwen en constant likken. De behandelingen variëren van allergie injecties tot steroïden die ontstekingen remmen. Dit is allemaal afhankelijk van het type huidirritatie en de oorzaak. Corticosteroïden moeten worden niet aanbevolen omdat ze negatieve bijwerkingen kunnen hebben en moeten alleen worden gebruikt als laatste redmiddel.