Jack Russel opvoeden: 10 tips voor het opvoeden van de Jack Russel

De Jack Russel Terrier is werkelijk een unieke kleine hond en de grote persoonlijkheid van dit ras, is verpakt in een klein lichaam. Een Jack Russel opvoeden vereist geduld en vastberadenheid.

Ze zijn intelligent en heel actief, zijn altijd op zoek naar iets om te doen (of komen altijd in de problemen!) en vereisen heldere, consistente training en voortdurende bijsturing.

De Jack Russel Terrier kan snel ongeregeld en problematisch worden als hij niet goed wordt gecorrigeerd. Dit is iets wat veel Jack Russel bezitters in het begin niet overzien. Ze verwachten niet dat zo’n kleine hond zo uitdagend kan zijn. Als u in het bezit bent van een Jack Russel hond, pas een nieuwe puppy heeft of overweegt om een Jack Russel aan te schaffen, wees dan voorbereid.

Een Jack Russel opvoeden? Begin direct met training!

Ongeacht de leeftijd van uw Jack Russel is het belangrijk dat u direct met training begint. Dit betekent niet dat u slechts de basis commando’s duidelijk maakt, maar ook de duidelijk maakt wat de grenzen zijn en wat is toegestaan. Bijvoorbeeld niet slapen op bed en niet klimmen op de bank. Jack Russels leren snel en hebben de basis commando’s na een paar weken onder de knie en in het algemeen zijn ze goed in staat om andere commando’s te leren.

Geef uw hond voldoende liefde

Er is veel meer te vertellen over hoe je een hond gelukkig houdt, dan liefde alleen, maar zonder liefde kunnen ze niet. De Jack Russel is een liefhebbende en innemende hond. Zorg er dus voor dat u hem genoeg affectie toont. Laat merken dat ze geliefd zijn en neem de tijd om een band op te bouwen.

Verwaarloos socialisatie niet

Jack Russels zijn moedige kleine honden, die normaal gesproken vol zelfvertrouwen zijn in de buurt van anderen en houden er niet van om te worden gesold, ondanks hum kleine omvang! Goede socialisatie is essentieel bij een Jack Russel opvoeden. Ze moeten leren hoe om te gaan en leuk spelen met andere honden. Jack Russels geven niet zomaar hun Alpha rol weg aan grotere honden in een situatie en kunnen kleine terroristen worden of kunnen de bullebak uithangen naar andere honden, ongeacht hun formaat!

Herken de signalen van Alpha gedrag

De dappere, niet bange Jack Russel is een van de meest kleine hondenrassen, die erg geneigd is om de Alpha rol te pakken in het gezin, als hij daar de kans voor krijgt. Goede training en bijsturing is de manier om dit te vermijden. Het is ook belangrijk om de signalen van mogelijke dominantie te herkennen, zoals pittig gedrag en grommen en het bewaken van eigendommen. Laat uw Jack Russel geen slechte gewoontes en manieren aanleren, pak problemen gelijk aan bij een Jack Russel opvoeden voordat uw hond een machtspositie krijgt.

Zorg voor voldoende beweging

Jack Russels zijn misschien klein en schattig, maar ze zijn ook erg actieve en levendige honden en hebben veel beweging nodig. Ze moeten moeten minimaal twee keer per dag worden uitgelaten en minstens een half uur per keer. Deze momenten moeten uitdagend en actief zijn met voldoende mogelijkheden om te lekker te kunnen rondrennen.

Geef uw Jack Russel geen kans om zich te vervelen

Jack Russels zijn intelligente honden die niet gedijen als ze niet genoeg gestimuleerd worden. Een verveelde Jack Russel wordt al snel een probleem en gaat negatieve karaktereigenschappen vertonen. Vernielend gedrag thuis is een van de zekerste signalen dat uw hond zich verveeld, verzeker uzelf er dus van dat u genoeg tijd met uw hond doorbrengt en dat hij genoeg speelgoed heeft om zich te vermaken als hij alleen is.

Wees standvastig

Standvastigheid is de sleutel tot goede training en goed gedrag en is erg belangrijk met honden zoals de Jack Russel, die geen kans voorbij laten gaan om zijn eigen gang te hebben. Stel regels eerlijk en consequent en overtreedt ze niet, houdt uw reacties en interacties met uw hond voorspelbaar en beredeneert.

Onderschat niet waartoe uw Jack Russel in staat is

Jack Russels zijn in staat op een wijd scala van training commando’s te onthouden, stop dus niet bij de basis. U bent misschien wel in staat om uw Jack Russel trucjes te leren, zelfs om uw pantoffels te brengen. Jack Russels zijn ook excellent in hondensporten. Denk bijvoorbeeld aan Flyball, zodat hij echt kan laten zien waartoe hij is staat is.

Begrijp hun natuurlijk gedrag

De Jack Russel is een jachthond dit betekent dat hij kleinere dieren zal als u hem uitlaat. Leer uw Jack Russel al op jonge leeftijd op te reageren op terugroepen en om niet te jagen. Accepteer en anticipeer op het gedrag van uw hond als u met hem gaat wandelen.

Vergeet niet dat het honden zijn

Een Jack Russel gedijt niet als hij wordt vertroeteld als een verwend kind. Het is echter altijd belangrijk hier van bewust te zijn en er niet aan toe te geven dat uw hond klein is als u hem traint of bijstuurt. Net als grote honden moet hij gewoon aan de lijn lopen en moet niet worden rondgedragen of worden opgetild als er een grotere hond passeert.

Behandel uw Jack Russel terrier als een uitdagende, dappere kleine hond en hij zal opbloeien!

 

Thrive Leads Shortcode could not be rendered, please check it in Thrive Leads Section!

GRATIS Ultieme JACK RUSSELL GIDS ONTHULT Alles wat jij moet weten over de jack russell terrier

jack russell gids


Laat jouw gegevens hieronder hieronder achter en wij sturen je de GRATIS GIDS direct naar jouw mailbox. 


(Jouw gegevens zijn bij ons veilig en wij  zullen deze gegevens nooit zonder jouw toestemming doorverkopen aan derden of andere partijen)

jackrusselopvoeden

About the Author

jackrusselopvoeden

>

De waardering van jackrusselopvoeden.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.0/10 gebaseerd op 2 reviews.