De #1 website over Jack Russells van Nederland

Wij worden beoordeeld met een 9,3

Jack Russel opvoeden: 10 tips voor het opvoeden van een Jack Russel

jack russel opvoedenDe Jack Russel Terriër is werkelijk een unieke kleine hond en de grote persoonlijkheid van dit ras, zit verpakt in een klein lichaam. Een Jack Russel opvoeden vereist geduld en vastberadenheid.

Ze zijn intelligent en heel actief, ze zijn altijd op zoek naar iets om te doen (of komen altijd in de problemen!) en vereisen heldere, consistente training en voortdurende bijsturing.

De Jack Russel Terriër kan snel ongeregeld en problematisch worden als hij niet goed wordt gecorrigeerd. Dit is iets wat veel Jack Russel bezitters in het begin niet overzien. Ze verwachten niet dat zo’n kleine hond zo uitdagend kan zijn. Als u in het bezit bent van een Jack Russel hond, pas een nieuwe Jack Russel pup heeft of overweegt om een Jack Russel aan te schaffen, wees dan voorbereid!

Een Jack Russel opvoeden? Begin direct met training!

Ongeacht de leeftijd van jouw Jack Russel is het belangrijk dat je direct met training begint. Dit betekent niet dat je alleen de basis commando’s duidelijk maakt, maar ook de duidelijk maakt wat de grenzen zijn en wat is toegestaan. Bijvoorbeeld niet slapen op bed en niet klimmen op de bank. Jack Russel terriërs leren snel en hebben de basis commando’s na een paar weken onder de knie en in het algemeen zijn ze goed in staat om andere commando’s te leren.

Geef uw hond genoeg liefde

Er is veel meer te vertellen over hoe je een hond gelukkig houdt, dan liefde alleen, maar zonder liefde kunnen ze niet. De Jack Russel is een liefhebbende en innemende hond. Zorg er dus voor dat u hem genoeg affectie toont. Laat merken dat ze geliefd zijn en neem de tijd om een band op te bouwen.

Verwaarloos socialisatie niet

Jack Russel terriërs zijn moedige kleine honden, die normaal gesproken vol zelfvertrouwen zijn in de buurt van anderen en houden er niet van om te worden gesold, ondanks hun kleine omvang! Goede socialisatie is essentieel bij een Jack Russel opvoeden. Ze moeten leren hoe ze met andere honden met omgaan en hoe ze op een leuke manier spelen met andere honden.

Een Jack Russell geeft niet zomaar zijn Alpha rol op als hij in de buurt is van grotere honden. In bepaalde situaties kan deze terriërs een echte kleine terrorist worden of kan hij een bullebak zijnr richting andere honden, ongeachte het formaat van deze honden!

Herken de signalen van Alpha gedrag

De dappere, niet bange Jack Russel terriër is een van de meest kleine hondenrassen, die erg geneigd is om de Alpha rol te pakken in het gezin, als hij daar de kans voor krijgt. Goede training en bijsturing is de manier om dit te vermijden. Het is ook belangrijk om de signalen van mogelijke dominantie te herkennen, zoals pittig gedrag en grommen en het bewaken van eigendommen. Laat uw Jack Russell geen slechte gewoontes en manieren aanleren, pak problemen gelijk aan bij een Jack Russel opvoeden voordat uw hond een machtspositie krijgt in huis.

Zorg voor voldoende beweging

Jack Russell’s zijn misschien klein en schattig, maar ze zijn ook erg actief en levendige honden en hebben veel beweging nodig. Ze moeten moeten minimaal twee keer per dag worden uitgelaten en minstens een half uur per keer. Deze momenten moeten uitdagend en actief zijn met voldoende mogelijkheden om te lekker te kunnen rondrennen.

Geef uw Jack Russel geen kans om zich te vervelen

Jack Russels zijn intelligente honden die niet gedijen als ze niet genoeg gestimuleerd worden. Een verveelde Jack Russel wordt al snel een probleem en gaat negatieve karaktereigenschappen vertonen. Vernielend gedrag thuis is een van de zekerste signalen dat uw hond zich verveeld, verzeker uzelf er dus van dat u genoeg tijd met uw hond doorbrengt en dat hij genoeg speelgoed heeft om zich te vermaken als hij alleen is.

 

Wees standvastig

Standvastigheid is de sleutel tot goede training en goed gedrag en is erg belangrijk met honden zoals de Jack Russel, die geen kans voorbij laten gaan om zijn eigen gang te hebben. Stel regels eerlijk en consequent en overtreedt ze niet, houdt uw reacties en interacties met uw hond voorspelbaar en beredeneert.

Onderschat niet waartoe uw Jack Russel in staat is

Jack Russels zijn in staat op een wijd scala van training commando’s te onthouden, stop dus niet bij de basis. U bent misschien wel in staat om uw Jack Russel trucjes te leren, zelfs om uw pantoffels te brengen. Jack Russels zijn ook excellent in hondensporten. Denk bijvoorbeeld aan Flyball, zodat hij echt kan laten zien waartoe hij is staat is.

jack russel opvoeden

Begrijp hun natuurlijk gedrag

De Jack Russel is een jachthond dit betekent dat hij kleinere dieren zal als u hem uitlaat. Leer uw Jack Russel al op jonge leeftijd op te reageren op terugroepen en om niet te jagen. Accepteer en anticipeer op het gedrag van uw hond als u met hem gaat wandelen.

Vergeet niet dat het honden zijn

Een Jack Russel gedijt niet als hij wordt vertroeteld als een verwend kind. Het is echter altijd belangrijk hier van bewust te zijn en er niet aan toe te geven dat uw hond klein is als u hem traint of bijstuurt. Net als grote honden moet hij gewoon aan de lijn lopen en moet niet worden rondgedragen of worden opgetild als er een grotere hond passeert.

Behandel uw Jack Russel terriër als een uitdagende, dappere kleine hond en hij zal opbloeien!

Meer informatie nodig?

Ondanks de waardevolle inhoud van dit artikel kunnen wij ons voorstellen dat je nog vragen hebt over zaken die komen kijken bij een Jack Russel opvoeden. Ik zou je daarom willen adviseren om de website van Jan Kramer eens te bezoeken. Hier vind je ook erg nuttige informatie!

Klik hier en ga DIRECT naar de website van Jan Kramer>>

Samenvatting
Jack Russel opvoeden: 10 tips voor het opvoeden van de Jack Russell
Titel
Jack Russel opvoeden: 10 tips voor het opvoeden van de Jack Russell
Omschrijving
Heeft u problemen met het opvoeden van uw Jack Russell? U staat niet alleen! Lees nu snel onze tips en adviezen over een Jack Russel opvoeden
Auteur
Publisher Naam
jackrusselopvoeden.nl
Publisher Logo