De #1 website over Jack Russells van Nederland

Wij worden beoordeeld met een 9,3

Jack Russel terrier gedragsproblemen en de oplossing

Jack russell gedrag

Jack Russel terrier zijn kleine honden en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er ook nadelen zijn op te noemen. Het is echter geen gegeven dat u daarmee moet leven en het beste ervan moet maken. Veel gedragsproblemen bij Jack Russell Terriërs zijn met simpele oplossingen te verhelpen. U hoeft zich dus niet neer te leggen bij negatief Jack Russell gedrag. We zullen in dit Artikel een aantal Problemen bespreken inzake Jack Russell gedrag en wat je er tegen kan doen.

Jack Russel blaffen afleren

Blaffen is een geheel natuurlijke gewoonte voor een hond en Jack Russels hebben de neiging om net weer een beetje luidruchtiger te zijn. Er zijn echter momenten dat blaffen niet gepast is. Voor uw eigen bestwil en dat van de buren is het noodzakelijk dat u dit onder controle krijgt.

Oplossing:

Het eerste dat u moet doen, is vaststellen waarom de hond blaft. De hoofdoorzaak dat jack Russells blaffen is verveling of angst. Verveling kan heel makkelijk worden opgelost door uw hond een variëteit van kauwspeelgoed te geven. Probeer holle nylon speeltjes te kopen die je kan vullen met pindakaas, dit is een leuke traktatie voor uw Jack Russel Terriër. Dit is erg effectief bij uw Jack Russel het blaffen afleren.

Angst is iets moeilijker om aan te pakken. Als er iets in de omgeving is dat uw hond intimideert, bijvoorbeeld de hond van de buren, dat kunt u dit blokkeren door een hek of gordijnen. Als de angst het resultaat is van het niet bij u zijn, dan is de oplossing om uw hond geleidelijk te laten wennen aan alleen zijn. Begin met een korte periodes en beloon hem. Voer langzaam de lengte van het alleen zijn op.

blaffende jack russell

Opspringen

Voor veel mensen kan springen erg eng zijn, ook met een kleine hond zoals de Jack Russel terrier. Het is ook gewoon irritant. Springen wordt veroorzaakt door te veel opwinding.

Oplossing:

Zorg ervoor dat uw hond voldoende opwinding krijgt tijdens de dag door spelletjes en oefeningen zodat hij niet al zijn opgekropte energie botviert op niets vermoedende gasten.

Begin met meer uitlaten en spelletjes waarmee u uw hond moe maakt. Een balletje gooien en laten terughalen is hier ideaal voor en leer de hond op commando te zitten.

 

Destructief gedrag

Deze gewoonte, net zoals blaffen, is meestal het resultaat van verveling of angst. Als u een puppy de hele dag alleen in uw slaapkamer laat, dan moet u er niet gek opkijken van een paar gekauwde schoenen.

Oplossing:

Houdt een jonge hond in een puppy-hok als u hem alleen laat. Voor oudere honden geldt dat dit gedrag als puppy is ontwikkeld en dat dit nooit is afgeleerd. Het starten van een formeel trainingsschema voor een ongehoorzame hond helpt bij het stellen van grenzen.

Ga de verveling van uw hond ook te lijf door spelletjes en fysieke beweging. Zorg dat uw hond nieuwe speeltjes en beloningen krijgt. Variatie in speelgoed en mentale stimulatie is belangrijk voor een intelligent ras zoals de Jack Russel terriër.

Jack Russel agressief?

Agressie naar bepaalde personen, onbekenden, andere honden of over eten en speeltjes kan een groot probleem zijn bij de Jack Russel terrier. Vaak is dit een teken van een gebrek aan socialisatie en dit is normaal onder reddingshonden. Maar een plotse verandering in het gedrag kan ook een teken zijn van letsel of ziekte.

Oplossing:

Als de agressie zich plots manifesteert, neem dan contact op met uw huisarts. Als het een blijvend probleem is, probeer dan langzaam de hond te introduceren op plaatsen waar hij zich agressief zou kunnen gedragen en probeer met beloningen een positieve associatie op te bouwen.

Jack Russel bijten afleren

Bijten is een typisch een probleem bij Jack Russell pups of een Jack Russel in de puberteit, maar het kan ook bij oudere honden voorkomen. Als u een Jack Russel pup opvoeden gaat, kan je het volgende doen.

Oplossing:

Om bijten tijdens het spelen te stoppen, houdt u de bek met uw handen een paar seconden dicht en zeg krachtig NEE en stop dan een kauwstick of speeltje in zijn bek. Dit maakt het voor de hond duidelijk waar hij in moet bijten in plaats van menselijke huid. Als u een volwassen hond heeft met bijtproblemen dan is dit een serieus probleem dat een professionele aanpak vereist.

Wegrennen

De Jack Russel terriër is een geboren jager en ze zijn gemaakt om te graven, dus graven zullen ze, ook al is dit onder uw hek door. De neiging van honden om te gaan zwerven is geïnspireerd door natuurlijke driften om een wijfje te vinden.

Oplossing:

Deze neiging om weg te lopen, kan grotendeels worden gereduceerd voor sterilisatie en castratie. Verder moet u uw huis en tuin ontsnappingsvrij maken door gebruik van kippengaas waar nodig om te voorkomen dat uw hond onder het hek doorgraaft.

Hyperactiviteit

Jack Russels zijn  vrij hyper van nature, maar velen zijn excessief hyper omdat hun bezitters verzaken de opgebouwde energie eruit te laten komen. Als uw hond excessief hyper is dan heeft de hond meer beweging en oefening nodig.

Oplossing:

Maak een extra wandeling, maak de wandelingen langer en uitdagender, leer uw hond zwemmen en begin met veel spelletjes. Wellicht is het een goede investering om een automatische tennisballenmachine aan te schaffen, die de bal nog verder wegschiet bij een spelletje gooien en brengen. Dit is waarschijnlijk ook de enige manier om te zorgen dat uw Jack Russel sneller moe is dan uzelf.

Meer info nodig over Jack Russel karakter en gedrag?

Als u door dit artikel nieuwsgierig bent geworden, kan ik u aanbevelen om eens bezoekje te brengen aan de website van Jan Kramer.  In het geval u Jan niet kent, hij is een autoriteit op het gebied van verzorgen en trainen van de Jack Russell terrier. Als er iemand advies kan geven dan is hij het wel. Hij heeft een handboek van maar liefst 192 pagina’s over alle aspecten van een Jack Russel (pup) opvoeden geschreven. Klik op onderstaande banner en je gaat direct naar zijn website.

Samenvatting
Jack Russel Terrier gedragsproblemen, wat doe je er tegen?
Titel
Jack Russel Terrier gedragsproblemen, wat doe je er tegen?
Omschrijving
Jack Russel terrier bezitters weten dat deze kleine honden ook nadelen met zich meebrengen, maar is dit een feit waar u mee moet leren leven? De waarheid is dat door hele simpele oplossingen deze gedragsproblemen kunnen worden aangepakt.
Auteur