Jack Russel terrier gedragsproblemen en de oplossing

Jack Russel terrier zijn kleine honden en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er ook nadelen zijn op te noemen. Het is echter geen gegeven dat u daarmee moet leven en het beste ervan moet maken. Veel gedragsproblemen bij Jack Russell Terriers zijn met simpele oplossingen te verhelpen. U hoeft zich dus niet neer te leggen bij negatief Jack Russell gedrag. We zullen in dit Artikel een aantal Problemen bespreken inzake Jack Russell gedrag en wat je er tegen kan doen.

Blaffen bij de jack Russell terrier

blaffende jack russell

Blaffen is een geheel natuurlijke gewoonte voor een hond en Jack Russels hebben de neiging om net weer een beetje luidruchtiger te zijn. Er zijn echter momenten dat blaffen niet gepast is. Voor uw eigen bestwil en dat van de buren is het noodzakelijk dat u dit onder controle krijgt.

Oplossing:

Het eerste dat u moet doen, is vaststellen waarom de hond blaft. De hoofdoorzaak dat jack Russells blaffen is verveling of angst. Verveling kan heel makkelijk worden opgelost door uw hond een variëteit van kauwspeelgoed te geven. Probeer holle nylon speeltjes te kopen die je kan vullen met pindakaas, dit is een mooie traktatie voor uw Jack Russel Terriër.

Angst is iets moeilijker om aan te pakken. Als er iets in de omgeving is dat uw hond intimideert, bijvoorbeeld de hond van de buren, dat kunt u dit blokkeren door een hek of gordijnen. Als de angst het resultaat is van het niet bij u zijn, dan is de oplossing om uw hond geleidelijk te laten wennen aan alleen zijn. Begin met een korte periodes en beloon hem. Voer langzaam de lengte van het alleen zijn op.

Opspringen

Voor veel mensen kan springen erg eng zijn, ook met een kleine hond zoals de Jack Russel terrier. Het is ook gewoon irritant. Springen wordt veroorzaakt door te veel opwinding.

Oplossing:

Zorg ervoor dat uw hond voldoende opwinding krijgt tijdens de dag door spelletjes en oefeningen zodat hij niet al zijn opgekropte energie botviert op niets vermoedende gasten.

Begin met meer uitlaten en spelletjes waarmee u uw hond moe maakt. Een balletje gooien en laten terughalen is hier ideaal voor en leer de hond op commando te zitten.

Destructief gedrag

Deze gewoonte, net zoals blaffen, is meestal het resultaat van verveling of angst. Als u een puppy de hele dag alleen in uw slaapkamer laat, dan moet u er niet gek opkijken van een paar opgekauwde schoenen.

Oplossing:

Houdt een jonge hond in een puppy-hok als u hem alleen laat. Voor oudere honden geldt dat dit gedrag als puppy is ontwikkeld en dat dit nooit is afgeleerd. Het starten van een formeel trainingsschema voor een ongehoorzame hond helpt bij het stellen van grenzen. Ga de verveling van uw hond ook te lijf door spelletjes en fysieke beweging. Zorg dat uw hond nieuwe speeltjes en beloningen krijgt. Variatie in speelgoed en mentale stimulatie is belangrijk voor een intelligent ras zoals de Jack Russel terrier.

Agressief gedrag

Agressie naar bepaalde personen, onbekenden, andere honden of over eten en speeltjes kan een groot probleem zijn bij de Jack Russel terrier. Vaak is dit een teken van een gebrek aan socialisatie en dit is normaal onder reddingshonden. Maar een plotse verandering in het gedrag kan ook een teken zijn van letsel of ziekte.

Oplossing:

Als de agressie zich plots manifesteert, neem dan contact op met uw huisarts. Als het een blijvend probleem is, probeer dan langzaam de hond te introduceren op plaatsen waar hij zich agressief zou kunnen gedragen en probeer met beloningen een positieve associatie op te bouwen.

Bijten

Bijten is een typisch een probleem bij puppies, maar het kan ook bij oudere honden voorkomen.

Oplossing:

Om bijten tijdens het spelen te stoppen, houdt u de bek met uw handen een paar seconden dicht en zeg krachtig NEE en stop dan een kauwstick of speeltje in zijn bek. Dit maakt het voor de hond duidelijk waar hij in moet bijten in plaats van menselijke huid. Als u een volwassen hond heeft met bijtproblemen dan is dit een serieus probleem dat een professionele aanpak vereist.

Wegrennen

De Jack Russel terrier is een geboren jager en ze zijn gemaakt om te graven, dus graven zullen ze, ook al is dit onder uw hek door.De neiging van honden om te gaan zwerven is geïnspireerd door natuurlijke driften om een wijfje te vinden.

Oplossing:

Deze neiging om weg te lopen,kan grotendeels worden gereduceerd voor sterilisatie en castratie. Verder moet u uw huis en tuin ontsnappingsvrij maken door gebruik van kippengaas waar nodig om te voorkomen dat uw hond onder het hek doorgraaft.

Hyperactiviteit

Jack Russels zijn  vrij hyper van nature, maar velen zijn excessief hyper omdat hun bezitters verzaken de opgebouwde energie eruit te laten komen. Als uw hond excessief hyper is dan heeft de hond meer beweging en oefening nodig.

Oplossing:

Maak een extra wandeling, maak de wandelingen langer en uitdagender, leer uw hond zwemmen en begin met veel spelletjes. Wellicht is het een goede investering om een automatische tennisballenmachine aan te schaffen, die de bal nog verder wegschiet bij een spelletje gooien en brengen. Dit is waarschijnlijk ook de enige manier om te zorgen dat uw Jack Russel sneller moe is dan uzelf.

GRATIS Ultieme JACK RUSSELL GIDS ONTHULT Alles wat jij moet weten over de jack russell terrier

jack russell gids


Laat jouw gegevens hieronder hieronder achter en wij sturen je de GRATIS GIDS direct naar jouw mailbox. 


(Jouw gegevens zijn bij ons veilig en wij  zullen deze gegevens nooit zonder jouw toestemming doorverkopen aan derden of andere partijen)

jackrusselopvoeden

About the Author

jackrusselopvoeden

>

De waardering van jackrusselopvoeden.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.0/10 gebaseerd op 2 reviews.