De #1 website over Jack Russells van Nederland

Wij worden beoordeeld met een 9,3

Een Jack Russel alleen thuis laten goed idee? Lees onze tips en adviezen!

Javk russell alleem thuis

 

Jack Russel alleen thuis laten

U leeft nu een tijdje samen met uw gezin en uw nieuwe puppy in huis. En dat gaat goed. De puppy heeft zich aangepast aan de nieuwe situatie samen met alle nieuwe gezichten uit het gezin en het huilen van de puppy in de avond/nacht is gestopt. Maar u denkt met afgrijzen aan de komende tijd dat u weer moet gaan werken en dat uw kleine Jack Russel alleen thuis moet blijven!

Hij zal heel bezorgd zijn. Hij zal niet begrijpen waarom hij achtergelaten is, waarom hij helemaal alleen is achtergelaten. Uw puppy zal huilen, blaffen, op alles kauwen wat hij te pakken kan krijgen, graven en overal plasjes achterlaten. Hij doet dit niet om u te irriteren. Dit zijn tekenen van angst en hij probeert u eigenlijk te vinden.

Een Jack Russel alleen thuis laten?

Hoe kan u het beste een kleine Jack Russel voorbereiden op de tijd die hij alleen zal moeten doorbrengen? Hoe bereidt u hem voor op eenzaamheid? Veel nieuwe Jack Russel eigenaren maken dezelfde fout: Een puppy kopen, vakantie opnemen, ze brengen 24/7 tijd met de puppy door en vervolgens gaan ze weer naar het werk en ze laten de puppy in shock toestand achter!

Dit is niet de manier waarop het zou moeten gaan. Lees daarom onderstaande tips en adviezen.

Langzaam laten wennen

De kunst is om de Jack Russel langzaam te laten wennen aan uw afwezigheid voordat u uw Jack Russel alleen thuis laat. U laat hem eerst een paar minuten alleen en deze tijdsduur voert u langzamerhand geleidelijk op. Telkens als u terugkomt, geeft u het puppy een compliment, laat hem begrijpen dat het niet uw bedoeling is om hem achter te laten of alleen te laten. Het moet voor hem duidelijk zijn dat u altijd weer terugkomt en dan als u terugkomt dit een leuk moment is in zijn leven.

Een wandeling maken

Voordat u vertrekt, is het een goed idee dat u een wandelingetje maakt, zodat hij moe wordt. Jonge puppies slapen veel, dus na een vermoeiende wandeling zal hij zeker in slaap vallen.

Afleiding

Geeft de puppy een speeltje dat geluid maakt tijdens uw afwezigheid. Een heerlijk bot om op te kauwen geeft hem ook een goede afleiding. Als u terugkomt pakt u het speeltje weer af. U geeft het speeltje enkel als u uw Jack Russel alleen thuis laat.

Beperkt zijn ruimte

De puppy moet in een beperkte en veilig plaats zitten waar hij voldoende ruimte heeft voor beweging en slaap. Ga niet weg zonder zijn beweegruimte te beperken, want hij zal zeker diingen vinden waarmee hij kan gaan spelen en wat u niet wilt. Dingen zoals gevaarlijk speelgoed, touwen, kleine poppetjes. Waardevolle spullen in huis die kapot kunnen gaan.

Sluit uw puppy niet op in de badkamer of toilet, daar is geen natuurlijk licht en ramen, de puppy zal zich erg benauwd voelen. De beste oplossing is om een grote comfortabele kooi te kopen, welke de puppy als zijn huis kan zien.

Geruststelling

Voordat u weggaat, zet u een de radio aan of zet u een CD op, zodat uw Jack Russel toch nog stemmen hoort om hem gerust te stellen.