Jack Russell training – Bent u klaar voor de uitdaging?

jack russell training

Dat u de eigenaar bent geworden van een Jack Russell betekent automatisch dat u voorbereid bent om deel te nemen aan een goed trainingsprogramma. Dit geldt voor u en uw Jack Russell. Elke hond moet deelnemen aan een hondentraining, maar voor een Jack Russell geldt dit dubbel en dwars.

Jack Russell gehoorzaamheidstraining

Van alle verschillende trainingstechnieken die u uw Jack Russell zou kunnen leren, is gehoorzaamheidstraining wel de meest belangrijke. U heeft echt een probleem als u niet de controle heeft en het toelaat dat uw Jack Russell over u heen loopt.

Uw geliefde Jack Russell moet zijn plaats weten binnen de ‘roedel’. Hij moet u zien als de roedelleider en als dit niet het geval is, zal het onmogelijk zijn om hem in bedwang te houden..

Onderstaand een aantal goede tips voor Jack Russell training als het over gehoorzaamheid gaat:

Begin op jonge leeftijd met trainen

U moet direct met gehoorzaamheidstraining beginnen, dus op het moment u de Jack Russel pup in huis haalt. Hij moet direct weten wie de baas is in huis. Hoe langer u wacht met het trainen van uw Jack Russell, hoe lastiger het wordt om uw hond onder controle te krijgen. Het is bijvoorbeeld niet eerlijk om uw Jack Russll als een puppy aan de lijn te laten trekken en hem vervolgend daarvoor een reprimande te geven als hij ouder is. Uw hond zal op dat moment niet begrijpen dat hij iets fout doet.

U bent de roedelleider

Jack Russell training draait om het laten zien aan uw hond wat zijn plek is binnen de roedel/gezin. Dit kunt u hem leren door bijvoorbeeld de onderstaande praktische tips.

  • Als u het huis binnengaat, gaat u als eerste naar binnen
  • U eet altijd eerst en daarna pas krijgt uw Jack Russell eten
  • Wees vastberaden en consistent met training en disipline

Respecteer hun intelligentie

Jack Russell’s zijn een intelligent hondenras en hun vaardigheden moeten daarom gerespecteerd worden. Zorg dat uw Jack Russell genoeg uitdagingen krijgt een zich niet gaat vervelen.

jack russell gehoorzaamheidstraining

Maak gebruikt van de energie die ze hebben

Jacks zitten boordevol energie en u kunt dit gebruiken om de training meer effectief en leuker te maken voor u en voor uw hond. Hoe doet u dit? Denk er eens over na! U moet ervoor zorgen dat uw Jack wilt doen wat u wilt dat hij doet. Net zoals een kind, moet u geen enthousiaste reactie verwachten, tenzij het iets leuks en interessants is om te doen. Als u de aandacht van een Jack Russel pup niet kunt vasthouden, verspilt u uw tijd en die van hem.

Geef ze tijd en aandacht

Gehoorzaamheidstraining vereist veel van uw tijd en energie, maar dit is de enige manier om uw Jack Russell duidelijk te maken dat u echt serieus bent door tijd met met door te brengen. Bijkomend voordeel van veel tijd met uw Jack doorbrengen is dat u uw hond leert kennen en slechte gewoonte opmerkt en daar direct op kunt inspelen om te voorkomen dat het erger wordt.

Korte aandachtsspanne

Vergeet niet dat een Jack Russell pup een aandachtsspanne heeft van slechts een paar seconden. Houdt korte trainingssessies van 5-10  minuten en ga daarna met hem spelen. Als uw Jack Russell ouder wordt, zal zijn aandachtsspanne verbeteren en is het mogelijk om de trainingssessies op te bouwen naar 30 minuten.

Algemene Jack Russell Training Tips

Zindelijkheidstraining – U moet hier de eerste dag al mee beginnen als u de pup in huis neemt. Voor de goede orde, zindelijkheidstraining is uw Jack Russell leren om zijn behoefte buiten te doen.

Puppy klas– Dit is beginners training voor uw Jack. Beschouw het als een warming up voordat de echte gehoorzaamheidstraining begint. In een puppy klas leert uw Jack de basis trainingsvaardigheden in een ontspannen en minder stijve omgeving en wordt er niet veel van zijn aandacht vereist.

Hondenschool – uw Jack moet direct met gehoorzaamheidstraining beginnen als hij de juiste leeftijd heeft bereikt (normaalgesproken tussen de 4 en 6 maanden oud) Check de vereisten bij uw lokale hondenschool.

Wees consistent bij uw training – Verander niet de methode waarop u uw Jack Russell opdrachten geeft, omdat dit hem alleen maar in de war brengt en het niet meer begrijpt. Verander bijvoorbeeld niet de woorden als u commando’s geeft. Vermijd uitspraken zoals “kom hier” en gebruik commando’s van 1 woord zoals “kom” om het makkelijker te maken voor uw hond om te leren. Zorg er ook voor dat iedereen in het gezin dezelfde consistentie gebruikt zoals uw Jack heeft geleerd.

Wees vastberaden bij disciplineren– Als u uw Jack Russell moet disciplineren, wees dan vastberaden, maar toch kalm. Laat hem merken dat u zijn slechte gedrag niet tolereert en ga verder met hem het juiste aan te leren. Het zit in de natuur van uw hond om uw geduld op de proef te stellen en slim af te zijn. Blijf standvastig en uw Jack zal begrijpen dat u de baas bent. Sla nooit uw hond als middel om te disciplineren!

Complimenten, complimenten. Complimenten! – Geef uw Jack een compliment als hij een commando goed heeft uitgevoerd.

Een Jack Russell Terrier die goed is getraind is zelfverzekerd en GELUKKIG! Als u een hond wil die lief, loyaal en sociaal is, moet hij worden getraind. Training is de enige gids in het leven van uw Jack Russell. Het is niet wreed, zoals sommige mensen denken. Het is wat de hond nodig heeft om gezonde eigenschappen te ontwikkelen!

Meer weten over Jack Russel training?

Als u dot artikel leuk vond om te lezen en meer wilt weten over dit onderwerp kan ik u aanraden de website van Jan Kramer eens met een bezoek te vereren. Jan is expert op het gebied van de Jack Russell.

Ga NU DIRECT naar de website van Jan Kramer>>