Jack Russel verharen: 3 tips om verharen te minimaliseren

U heeft een pas een Jack Russel terriër en alles gaat goed. Het enige is is dat hij veel verhaart. Toen u de Jack Russel kocht, heeft u er waarschijnlijk nooit bij stil gestaan dat uw Jack Russel verharen kon. Nu komt u tot de ontdekking dat u geen blauwe, zwarte of een andere donkere kleding meer kunt dragen zonder hier haren op te zien van uw geliefde Jack Russel.

U kunt ook niet meer op de bank zitten zonder onder de haren te zitten. U schaamt zich als er visite komt, omdat er geen plekje op de bank is zonder haren. Geen zorgen, want in dit artikel delen we een aantal tips die uw probleem oplossen en waardoor u uw favoriete zwarte jurk weer kunt dragen en zonder schaamte uw gasten een plekje op de bank kunt aanbieden.

3 soorten vacht

Het type vacht beïnvloedt het verharen. Even afhankelijk welk type Jack Russel u heeft, zijn er 3 soorten vacht: glad, ruw en gebroken. Honden met een gladde vacht verharen veel meer dan honden met een gebroken of ruwharige vacht.

Als u een gladharige hond heeft, betekent dit dat hij een korte gladde vacht heeft die dicht op de huid zit. Dit type vacht verhaart erg veel. Uw lichaam, kleren en meubels zitten onder de haren.

Het Jack Russel dilemma

De meeste honden hebben ongeveer om de 2 tot 3 maanden een bad nodig, maar met het Jack Russel ras ligt dit anders. Deze hond is geboren om te jagen en in de grond te graven om bij hun prooi te komen. Deze honden houden ervan om in de modder te spelen. Als u dus een hond heeft die graag buiten is, zult u hem veel vaker moeten wassen en verzorgen.

Jack Russel Verharen: Tip 1 In bad doen

De resultaten van uw vachtverzorging zijn beter als u uw hond in bad doet. Dit ras heeft niet dagelijks een bad nodig, want de huid droogt uit als u hem te veel wast. Aan de andere kant wilt u geen stinkende hond knuffelen. Als uw hond dus liever thuis blijft, is een bad eens in de 2 a 3 manden voldoende.

Als uw Jack naar buiten gaat en lekker in de modder rolt, zal hij echter eens per maand in bad moeten.

Een bad helpt het verharen proces

Als het uw bedoeling is om het Jack Russel verharen te elimineren, kunt u het vergeten! Dit gaat niet gebeuren! Het gladharige ras zal altijd verharen, maar u kunt het wel minimaliseren. Door het in bad doen van uw hond helpt u bij het afbreken van vet en vuil waardoor u makkelijker door de vacht kunt kammen. Wanneer u de hond heeft gedroogd met een handdoek en begint te kammen, komen de losse haren makkelijk mee.

Jack Russel Verharen: Tip 2 Uitrusting

Nadat u uw Jack in bad heeft gedaan, maakt u hem droog met een handdoek. Het is niet aan te raden om een föhn te gebruiken, omdat dit meer bedoeld is voor honden met lang haar. Bij honden met een gladde vacht loopt u het risico dat u hem verbrand als de föhn te heet is. Als u hond eenmaal droog is, moet hij worden geborsteld. Gebruik hiervoor niet zo maar een willekeurige borstel. Gebruik een rubberen borstel, stekelige borstel en een chamois. Zo gebruikt u de verschillende borstels.

Gebruik de rubberen borstel voor het verwijderen van het grove vuil en dood haar. Trek of ruk er geen haar uit. Gebruik dan de stekelige borstel om het fijne haren en vuil te verwijderen. De chamois wordt gebruikt om de vacht te poetsen en om hem te laten glanzen.

 

Jack Russel verharen: Tip 3 Dagelijks borstelen

Alhoewel dit ras niet vaak getrimd hoeft te worden, verharen ze wel en dit betekent dat ze dagelijks geborsteld moeten worden. Gebruik dus een rubberen borstel om en een stekelige borstel om het fijnere vuil uit de vacht te krijgen.

Door het toepassen van deze waardevolle tips, zullen uw problemen opgelost zijn. De vachtverzorging van honden is slechts een onderdeel van de totale verzorging. Voor meer waardevolle tips en informatie kunt u terecht in de rubriek verzorging

Meer informatie nodig over de Jack Russel Terriër?

Wilt u meer weten over de Jack Russell terriër na het lezen van dit artikel? Wij raden u aan om eens de website van Jan Kramer te bezoeken. Jan is een wat ons betreft echt een goeroe op het gebied van deze geweldige kleine hond en heeft ruim 25 jaar ervaring op het gebied van training en verzorging van de Jack Russel terriër. Ook heeft hij een zeer uitgebreid handboek geschreven van 192 pagina’s met zeer gerichte informatie over het kopen van een Jack Russel pup en het leren van commando’s. Een echte aanrader dus.

KLIK HIER EN GA DIRECT NAAR DE WEBSITE VAN JAN KRAMER>>