Een Jack Russel zindelijk maken – Hoe doe je dat?


Zindelijkheidstraining Jack RusselUw Jack Russel zindelijk maken is waarschijnlijk het eerste dat u uw Jack Russel puppy leert. Het hele leerproces is makkelijker en sneller als u geduldig en consistent bent. Zorg ook dat alle gezinsleden bekend  zijn met de trainingstechnieken en regels die u hanteert and wees er zeker van dat iedereen zich eraan houdt.

Er zijn een paar verschillende methodes die u kunt gebruiken om uw puppy te trainen, maar allemaal hebben een aantal basisregels. Kies de methode die het beste bij u past. Wees geduldig en u zult snel resultaat zien.

Let op signalen

Houdt uw puppy vanaf het begin in de gaten. Er is veel te merken aan gedrag en signalen dat het tijd is om naar buiten te gaan. Meest gebruikelijke signalen zijn snuffelen(ze proberen het meest geschikte plekje te vinden), het lopen in cirkeltjes, plotseling stoppen waar ze mee bezig waren, verandering in gedrag, beginnen te hurken.

Als u dit gedrag ziet of ander soort gedrag bemerkt dat hij voorheen nooit deed, neem uw puppy direct mee naar buiten.

Het is gebruikelijk dat puppy’s naar buiten moeten na het eten, het veel drinken van water en na het slapen of een dutje. Neem uw puppy dus direct mee naar buiten na deze gebeurtenissen.

 

Gebruik commando’s en geef complimentjes

Het zorgen voor uw puppy door naar buiten te gaan is de meest snelle en meest makkelijke manier om te bereiken wat u wilt. Terwijl u de deur opent van uw huis of appartement zegt u een aantal keren een woord waarvan u wilt dat uw puppy dit gaat associëren met zindelijkheidstraining. Zoiets als: “kom naar buiten“ of “kom plassen“ en zeg het op een geruststellende manier. Gebruik een woord dat uw voorkeur heeft en gebruik het telkens zodat uw puppy dit kan verbinden aan zindelijkheidstraining.

Wacht dat uw kleine Jack Russel zijn behoefte gaat doen en geef hem complimentjes tijdens dat hij zijn behoefte doet. Geef hem direct nadat hij klaar is een hondensnoepje als beloning Laat uw puppy merken dat u blij bent met zijn gedrag, want dan is het erg aannemelijk dat hij dit gedrag zal herhalen.

Gebruik een riem omdat er veel afleidingen kunnen zijn waardoor uw puppy wegloopt en vergeet om te plassen of te poepen. Als uw wilt dat hij zijn behoefte doet, ga dan niet met hem spelen, sta stil en bewaar het spelen voor later.

Als u uw Jack Russel nog niet mee naar buiten wilt nemen, omdat hij nog niet al zijn vaccinaties heeft gehad, kunt u gebruik maken van puppymatjes en hem leren daarop te plassen. De geur van de matjes trekt de puppy aan om op te plassen. Als u deze matjes gebruikt, geeft u uw puppy ook complimentjes als hij erop zijn behoefte heeft gedaan.

Een puppy alleen laten

Als u uw puppy een tijdje alleen laat, laat hem dan eerst even uit, geef hem een compliment nadat hij zijn behoefte heeft gedaan en dan kunt u hem alleen laten. Houdt goed in gedachte dat puppies nog geen controle hebben over hun blaas en ingewanden, laat hem dus niet te lang alleen.

De duur dat een puppy alleen kan zijn, is ongeveer gelijk aan zijn leeftijd in maanden (3 maanden oud – 3 uur, 4 maanden oud – 4 uur, en zo verder tot 6-7 maanden).

Een bench kan helpen bij een Jack Russel zindelijk maken, maar moet ook weer niet te veel worden gebruikt. Als u een bench gebruikt, moet deze net groot genoeg zijn om te kunnen staan, draaien en uitrekken. De methode is effectief omdat puppy’s van nature hun nest niet bevuilen.

Zet altijd een bak water in de bench. Laat de puppy niet langer in de bench alleen dan dat hij zichzelf onder controle kan houden, want uiteindelijk zal hij zijn behoefte kwijt moeten ook al zit hij de bench.

 

 

Thrive Leads Shortcode could not be rendered, please check it in Thrive Leads Section!

Samenvatting
Een Jack Russell zindelijk maken - Hoe doe je dat?
Titel
Een Jack Russell zindelijk maken - Hoe doe je dat?
Omschrijving
Een Jack Russell zindelijk maken? Hoe gaat het in zijn werk? Alles over zindelijkheidstraining
Auteur
Publisher Naam
Jackrusselopvoeden.nl
Publisher Logo