De #1 website over Jack Russells van Nederland

Wij worden beoordeeld met een 9,3

Meer respect van uw jack Russell met deze 3 stappen

jack russel respect

In voor- en tegenspoed, Jack Russell terriërs hebben een reputatie van honden die een berg energie hebben en waarbij het zee zeker niet ontbreekt aan temperament. Helaas kunnen hondeneigenaars onbedoeld negatief gedrag verergeren. Als uw Jack Russell terriër de nare gewoonte heeft om veel naar u of andere gezinsleden te grommen of in het algemeen zich erg knorrig en opgewonden gedraagt, is het een goed moment om te kijken naar de oorzaak van dit gedrag en temperament.

jack Russell terriërs hebben levensruimte nodig

Het antwoord ligt in respect en levensruimte. Hoewel Jack Russell terriërs klein en schattige kleine honden zijn, geen hond houdt ervan om excessief te worden geaaid, geknuffeld of te worden opgetild. Zeker als dit elk uur wordt gedaan, raakt de Jack gefrustreerd. Affectie en positieve versterking is een absolute aanrader als uw Jack Russell goed gedrag vertoont, maar het is belangrijk om grenzen te stellen. Emoties en gedrag van honden zijn anders dan die van mensen.

Doorbreek probleemgedrag

Als u hond een patronen van enige vorm van geen respect of negatief gedrag vertoont, volg dan onderstaande regels een week lang  en zorg ervoor dat iedereen in het gezin dit ook naleeft

• Niet aanraken • Niet praten • Geen oogcontact

Dit lijkt misschien een rare benadering, maar het werkt wonderen uit bij uw Jack Russell. Deze benadering lijkt in het begin hardvochtig, maar echt, het geeft uw hond het respect dat u van hem terug verwacht. Er is absoluut niets wreeds aan het feit dat een mens en een hond in 1 kamer zitten met de televisie aan zonder dat de mens de hond aandacht geeft in de vorm van aaien, babygeluidjes en knuffelen. Zoals Cesar Milan het zegt, er is een geschikt niveau van wederzijds respect in deze situatie.

Een kwestie van doorzetten

Het kan in het begin moeilijk zijn om deze regels toe te passen, maar u zult na deze week merken (of langer als het nodig is, maar niet langer dan 2 weken) dat uw hond u langzamerhand steeds meer gaat respecteren. U kunt met andere mensen praten als uw Jack Russell in de buurt is, maar praat niet direct tegen hem en maak geen oogcontact.

Bovenstaande techniek wordt ook wel de 3 regel techniek genoemd en kan worden gezien als een harde reset. Deze techniek wordt besproken in het Jack Russell handboek en is de manier om te beginnen met een schone lei. In dit handboek wordt ook besproken hoe u goede roedelleider moet zijn, want dit is waar uw Jack behoefte aan heeft.