De #1 website over Jack Russells van Nederland

Wij worden beoordeeld met een 9,3

Tips hoe om te gaan met Jack Russell blaffen

Het blaffen van een Jack Russell kan een groot probleem zijn voor u en anderen die in uw buurt wonen. Er zijn een aantal effectieve tips die dit probleem kunnen verminderen of zelfs kunnen verhelpen. Van nature houden Jack Russell terriers ervan om te blaffen. Voor veel honden is het een vorm van zichzelf belonen. Ze hebben geen reden nodig om te blaffen, ze blaffen om te kunnen blaffen. Er zijn ook andere redenen waarom honden blaffen, die we hier kort zullen bespreken.

Oorzaken van blaffen bij de Jack Russell

Jack Russel terriers wrden gefokt om te jagen en om de prooi achterna te jagen tot in het hol. En ze de prooi hadden gevangen, moesten ze de prooi vasthouden en blaffen. De jager kon de hond dan localiseren aan de hand van het blaffen. Blaffen had vroeger dus een nuttige functie. Voor de mensen van tegenwoordig is het alleen maar een irritant iets.

Er ziijn verschillende soorten vavn blaffen. Blaffen is een een vorm van communicatie voor honden. Soms willen ze zeggen dat ze honger hebben en soms zijn ze gefrustreerd. Neem eens een stap terug te nemen, let op de omgeving van de hond en probeer te achterhalen wat de trigger is van het blaffen zou kunnen zijn. Als er een trigger is waar u wat aan zou kunnen doen, haal het dan weg uit zijn omgeving.

Tips om excessief blaffen te stoppen

Er zijn een aantal commando’s die u uw hond kunt leren, als uw Jack wel of niet blaft, deze commando’s leg ik verder uit in mijn Jack Russell Handboek. Er zijn echter ook technieken die u kunt gebruiken om blaffen te stoppen zonder een commando aan te leren.

U kunt ook proberen om het blaffen te stoppen met een „blaf onderbreker“ Dit is een zelfgemaakt hulpmiddel dat een luid ratelend gemaakt maakt als jet het gooit. Je kunt zoiets zelf maken van allerlei dingen, maar een effectieve die je zou kunnen gebruiken zijn:

  • een blikje met munten
  • een plastic fles met kiezelstenen
  • een lange PVC pijp met kiezelstenen die aan beide kanten is dicht getaped.

Hoe gebruikt u de “blaf onderbreker”?

Om de “blaf onderbreker” te gebruiken, gooit u de onderbreker gewoon in de buurt van uw Jack als hij begint met blaffen. U moet niet gooien om uw Jack te raken. Zorg ervoor dat de onbreker niet al te zwaar is, zodat hij uw Jack niet bezeerd als u verkeerd gooit en hem toch raakt. U hoeft de onderbreker ook niet al te dichtbij te gooien om het gewenste effect te krijgen. Gewoon dichtbij genoeg zodat uw Jack schrikt van het ratelende geluid.

Het idee is de de “blaf onderbreker” uw Jack Russell afleidt van waardoor hij gaat blaffen. Het breekt zijn/haar concentratie. Hierna is het aan u om zijn aandacht te richten op iets anders. Een speeltje of een spelletjes is de beste manier om dit aan te pakken. Langzamerhand zal uw Jack zich realiseren dat stoppen met blaffen goed is (omdat het een beloning oplevert)

Meer tips om blaffen te stoppen

Als ue problemen blijft ondervinden bij het onder controle houden van uw Jack Russell terrier is het een goed idee om mijn Jack Russell Handboek te lezen. In dit handboek leest u meer over hoe u een goede roedelleider bent en de achtergrond en aanpak van blaffen.