Tips voor het trainen van een Jack Russel Terrier

Jack russell trainingJack Russel Terriërs zijn levendige en loyale gezelschaphonden. Hun unieke en interessante persoonlijkheidstrekjes vereisen om goed op bepaalde aspecten te letten bij het kiezen en opvoeden van een gelukkige goed aangepaste Jack Russel Terriër. Hier zijn een aantal bruikbare tips als u een Jack Russell trainen wilt.

-Kies de hond die het best past bij uw criteria, gebaseerd op de behoeftes, wensen en levensstijl van uw gezin

-Zorg dat u alle nodige papieren meekrijgt als u de Jack Russel pup ophaalt.

-Laat uw Jack Russel Terriër castreren of steriliseren om een ongewenste worp te voorkomen

-Bereid uw kinderen en al aanwezige huisdieren voor op de komst van de nieuwe puppy of hond.

-Stel regels voor de kinderen zodat zij weten hoe ze met de hond moeten omgaan.

-Begrijp dat de bestaande huisdieren misschien tijd nodig hebben om te wennen aan uw nieuwe aanwinst.

-Houdt in gedachte dat niet alle huisdieren goed om kunnen gaan met een Jack Russel Terriër. Iets dat lijkt op een knaagdier(zoals een rat, konijn of cavia) of bijvoorbeeld een slang, ziet de terriër als een prooi.

-Maak uw woning ‘puppy bestendig’ voordat u uw Jack Russel Terriër mee naar huis neemt. Veel dingen in huis kunnen schadelijk of zelfs dodelijk zijn als niet de juiste preventieve maatregelen neemt.

Een Jack Russell trainen is een echte uitdaging

Realiseert u zich goed dat een het trainen van een jack Russell langer kan duren dan een andere hond die u misschien heeft gehad. Dit komt niet omdat ze niet slim zijn, maar omdat ze hun eigen gebruiksaanwijzing hebben. het kan 6 tot 8 maanden duren voordat ze uw programma hebben geaccepteerd.

U bent de roedelleider

Het is belangrijk dat u direct duidelijk maakt dat u het hoofd van de roedel bent. Wees hiermee voorzichtig en irriteer uw hond niet. Realiseer u dat het hebben van een superieure positie niet betekent dat u uw hond moet intimideren of mishandelen.

Consistentie is belangrijk

Gehoorzaamheidstraining is extreem belangrijk voor een Jack Russel Terriër. Ze moeten de basis commando’s weten (zit, liggen, blijf en kom) en moeten consistent worden uitgevoerd worden.

Gehoorzaamheidstraining vereist geduld en oefening. Dit betekent dat u betrokken moet zijn met de training voor uw terriër. U moet de commando’s op een regelmatige basis belonen en versterken.

Het voorkomen van ongewenst gedrag is beter dan voorkomen.

U kunt tegen hardnekkig gedrag aanlopen bij de training van uw hond. Blijf kalm. Blijf in een goed humeur. Benader de oplossing met een helder hoofd en een flink portie geduld en begrip.

inarticle button jack

Het zorgen voor uw Jack Russel Terriër vereist goede gezonde gewoontes en routine controles.

Kies een dierenarts met dezelfde zorgvuldigheid alsof u een huisarts zou kiezen. Wees niet bang om vragen te stellen over diensten en tarieven. Wees op tijd met de vaccinaties en breng elke medische bezorgdheid ter sprake.

Alle honden, inclusief Jack Russel Terriërs, hebben periodieke gezondheidszorg nodig zoals ontwormen, controle van vacht en tanden en een vlooien en teken behandeling, om gezond te blijven. Negeer deze zaken niet!

Selecteer een hondenvoer dat geschikt is voor uw Jack Russel Terriërs leeftijd en levendigheid en blijf daarbij. Het wisselen van voeding kan de spijsvertering van uw hond in de war brengen en dat kan weer leiden tot allergieën of huidproblemen. Als u niet weet wat u uw hond met geven, raadpleeg dan uw huisarts.

Oudere terriërs en terriërs met speciale behoeftes vereisen additionele aandacht en zorg. Raadpleeg hiervoor u huisarts om te bepalen of uw hond in deze categorie valt en welke opties er zijn om hem gezond te houden.

Geef uw Jack Russel Terriër genoeg ruimte om te kunnen rennen en genoeg tijd om met het gezin te kunnen oefenen. Uw hond heeft aandacht nodig en zal er niet blijf van worden als hij alleen in de tuin rond rent.

Jack Russel Terriërs houden ervan om te spelen en u moet meedoen. Kies leuke activiteiten zoals een tripje naar het strand of een behendigheidsoefening.

Veel van de ongewone dingen die uw Jack Russel doet zijn normaal voor dit ras. Alle Jack Russel terriërs zijn eigenlijk een beetje vreemd!

Meer informatie nodig over een Jack Russell trainen?

Ons advies is om bovenstaande tips en adviezen in de praktijk te brengen en je zult zien dat er verbetering optreedt in het gedrag van jouw hond. Wil jij je meer verdiepen in jouw Jack Russell en meer wilt weten over trainen, verzorgen en opvoeden? Bezoek dan eens de website van Jan Kramer! Jan is een echte liefhebben van de Jack en het kan zeker geen kwaad om zijn  website eens te bezoeken.

Ga DIRECT naar de website van Jan Kramer>>