Jack Russel ziektes – Veel voorkomende ziektes bij Jack Russel Terriers

oktober 28, 2017

Jack russell ziektesJack Russels zijn gelukkige en energieke honden die hun baasjes verblijden met hun onuitputtelijke belangstelling voor het leven en er van houden om te spelen. Het goede nieuws is dat het Jack Russsll ras over het algemeen een gezond ras is en dat fokkers proberen om het ras zo zuiver mogelijk te houden. Echter is het zo dat, net als andere rassen, Jack Russels gevoelig zjjn voor  bepaalde ziektes waarvan sommigen ernstig en anderen niet. Als u wilt dat u hond lang en gelukkig leeft, wees dan alert op onderstaande signalen van veel voorkomende Jack Russel ziektes.

Jack Russel ziektes: Lensluxatie

Lensluxatie is een erfelijke ziekte die Jack Russels kan treffen. Het tast het oog aan en zorgt ervoor dat de lens loslaat.

Soms hebben eigenaren in de jonge jaren niet in de gaten dat de lens gedeeltelijk is losgeraakt.

Als de lens volledig is losgeraakt veroorzaakt dit pijn bij de hond en het oog krijgt een typische roodachtige, ondoorzichtige tint.

Lensluxatie ontwikkelt zich vaak op oudere leeftijd en blindheid kan worden voorkomen met nauwkeurige medische behandeling. Als u veranderingen opmerkt in het oog van uw Jack Russel raadpleeg dan uw huisarts.

Cardiomyopathie

Cardiomyopathie is een verzwakking van de hartspier waar vaak een verdikt hart of verwijding van de kamers het geval is. Helaas zijn er bijna geen vroege signalen van deze aandoening en u zult het waarschijnlijk pas aan uw Jack Russel merken als het al in een vergevorderd stadium is.

De complicaties zijn borstvliesuitstroming (pleurale effusie) en longoedeem (water in de borstholte of in de longen) en u kunt merken dat uw hond sneller ademt of op een manier ademt die moeizaam lijkt.

U moet bedacht zijn op cardiomyopathie als uw Jack Russel geen zin heeft in oefening en beweging.

Een breuk

Wanneer een intern orgaan of een stuk weefsel naar buiten steekt en er een zichtbare uitstelping ontstaat, noemen we dit een breuk. Bij honden zijn er twee speciale en samenhangende veelvoorkomende soorten breuken.

Dit zijn de navelbreuk en de liesbreuk en hierbij steekt een deel van de darm uit bij het scrotum of bij de navel.

Als u een uitstelping opmerkt bij deze twee gebieden, raadpleeg dan zo snel mogelijk uw dierenarts. Alhoewel de hevigheid van een breuk van geval to geval verschilt, kan een goed geplande operatie uw hond een goede kans geven op genezing.

 

Thrive Leads Shortcode could not be rendered, please check it in Thrive Leads Section!

GRATIS Ultieme JACK RUSSELL GIDS ONTHULT Alles wat jij moet weten over de jack russell terrier

jack russell gids


Laat jouw gegevens hieronder hieronder achter en wij sturen je de GRATIS GIDS direct naar jouw mailbox. 


(Jouw gegevens zijn bij ons veilig en wij  zullen deze gegevens nooit zonder jouw toestemming doorverkopen aan derden of andere partijen)

jackrusselopvoeden

About the Author

jackrusselopvoeden

>

De waardering van jackrusselopvoeden.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.0/10 gebaseerd op 2 reviews.