De #1 website over Jack Russells van Nederland

Wij worden beoordeeld met een 9,3

Jack Russell rolt door viezigheid

U herkent het ongetwijfeld, u komt thuis van uw gebruikelijke wandeling met uw Jack Russell. Tijdens deze wandeling heeft uw harige vriend wat stinkende modder gevonden en uiteraard is hij of zij er lekker doorheen gerold. U zag dat uw hond ervan genoot, maar u was er helemaal niet blij mee, want het stonk verschrikkelijk. Dit soort dingen gebeuren maar al te vaak en daarom dit korte artikel waarom Jack Russells dit doen.

Algemeen probleem

U zult ervan versteld staan hoeveel hondenbezitters hetzelfde probleem hebben. Dit zijn overigens niet allemaal baasjes van een Jack Russell terrier. Het schijnt dat dit walgelijke gedrag, tenminste voor mensen, heel normaal en aantrekkelijk is voor honden. We weten allemaal dat honden een uitstekende reukzin hebben, zo veel beter dan die van mensen. Hoe kan het dan zijn dat de verschrikkelijke stank uw Jack Russell niet schijnt te storen? U hond kijkt zelfs gelukkig en tevreden als ze iets afschuwelijks hebben gevonden waar hij zich lekker in kan wrijven. Het schijnt dat ook al hebben ze een geweldige reuk, ze toch andere gedachtes hebben over wat aantrekkelijk ruikt voor hem/haar.

Schijn bedriegt

Waarschijnlijk heeft u uw Jack Russell betrapt op het rollen door iets wat verschrikkelijk ruikt. Hij scheen er zo van te genieten dat u waarschijnlijk geen idee heeft wat hij aan het doen was. U dacht waarschijnlijk dat hij van zijn momentje van vrijheid aan het genieten was tijdens het lopen en lekker door het gras aan het rollen was. Van dit moment kon u enorm genieten omdat u hem/haar zo zag genieten. De lach van uw gezicht verdween echter snel toen u hem/haar aaide en er een verschrikkelijke lucht van uw Jack Russell naar u toe kwam. U realiseerde u dat uw Jack Russell lekker had liggen rollen in iets smerigs zoals poep, een dood dier of een ander stinkende, vettige substantie.
[thrive_leads id=’1998′]

Jachtinstinct

De werkelijk reden dat uw Jack Russell zich zo gedraagt is geen zaak van verschillende voorkeuren met betrekking tot geurtjes. Ook als is het een kleine hond, vergeet nooit dat uw Jack Russell een jachthond is, het zit in hun genen gebakken. Het rollen door smerig ruikende substanties of dingen is een manier om camouflage te verkrijgen. Het schijnt een methode te zijn om hun eigen hondengeur te maskeren, waardoor ze zich klaarmaken voor de jacht waardoor ze door prooi of natuurlijke vijanden niet worden herkend. Ze gaan niet echt op jacht natuurlijk, maar als ze iets tegenkomen wat smerig ruikt, is het instinct om zich te camoufleren te sterk en dan weet u wat er gebeurt.

Het is zelfs grappig als we erover nadenken hoeveel tijd we besteden aan het lekker laten ruiken van onze hond. We proberen ze schoon en fris te houden. Om nog maar te zwijgen over mensen die enorme hoeveelheden geld uitgeven bij een speicale hondensalon. We kunnen er maar geen genoeg van krijgen dat onze hond lekker ruikt naar allele lekkere geurtjes. De waarheid is echter dat deze producten echt gemaakt zijn voor mensen en niet voor honden. Als uw Jack Russell de kans krijgt zal hij ongetwijfeld direct in iets smerigs ruikends gaan rollen om deze onnatuurlijk geur weg te krijgen.

Het punt is dat het geen zin heeft om boos te worden of uw Jack Russell te straffen omdat ze in vies ruikende dingen of substanties rollen. Waarom? Omdat het natuurlijk hondengedrag is. Over de werkelijke redenen is men het er nog niet over eens, maar uw jack Russell doet het zeker niet om u boos te maken. Ze doen het omdat hun instinct hun dit vertelt.

Oplossing

De beste oplossing voor dit gedrag is daarom om uw ogen open te houden en de potentiele rolplekken te zien. Vervolgens houdt u uw Jack Russell bezig en betrokken met oefeningen en speeltjes, maar als het toch gebeurt, is een lekker geurig bad de einige oplossing. Ok het is misschien niet de enige oplossing. Uw hond te vaak in bad doen is niet goed voor de huid en vacht van uw Jack Russell. U kunt beter gaan voor de azijnoplossing. Doe wat azijn in water, doe er een kleed of handdoek in en wrijf hiermee over uw Jack Russell. Zeker de plekken die stinken. Het zal de vieze geurtjes en vlekken verwijderen en maak de vacht weer glimmend. Nu heeft u een idee waarom Jack Russell terriers zo enthousiast worden van het rollen in viezen dingen en substanties.