De #1 website over Jack Russells van Nederland

Wij worden beoordeeld met een 9,3

Wanneer begin je met puppytraining?

Vaak wordt de vraag gesteld vanaf welke leeftijd men moet beginnen met puppytraining. Het antwoord is DIRECT! Onderstaand wat snelle tips voor het trainen en onderhouden van een gehoorzame en gebalanceerde hond vanaf het begin. Kersverse puppy-eigenaren maken vaak de fout dat ze zich eindeloos zorgen maken over het vinden van de juiste accessoires, hondenkoekjes of een hondenbed. Ze besteden weinig of geen aandacht aan wat ze hun nieuwe puppy zullen leren. Ja, een puppy heeft voeding en een veilig plek om te leven nodig, maar evenzo belangrijk is een essentieel biologisch gegeven en dat is dat ze een sterke roedelleider nodig hebben.

Wees de roedelleider

Puppies zijn van nature ingesteld om een roedelleider te volgen. Een roedelleider is per definitie sterk, stabiel en consistent; eigenschappen die veel nieuwe puppy-eigenaren vergeten. Veel mensen zijn sterke leiders op het werk, maar als ze thuis komen, worden ze sentimenteel en slap tegenover hun hond. Ze vragen zich vervolgens af waarom hun honden zich zo slecht gedragen.

Puppies voelen aan we zelfverzekerd zijn of niet en zullen de controle overnemen als ze merken dat we zwak zijn. Als dit gebeurt, zal slecht gedrag zoals excessief blaffen, kauwen, trekken aan de lijn of angst zich ontwikkelen.

Het meest belangrijke dat u kunt doen, is dat u de roedelleider van uw puppy bent. Deze rol begint niet als uw hond 6 maanden is of als zich al slecht gedraagt. Dit moet altijd zo zijn en blijven tijdens het trainen van uw hond. Om uw puppy te transformeren naar een gezonde en gebalanceerde hond moet u vanaf dag 1 leiderschap vertonen.

 

Regelmatige bezoek van de dierenarts

Een van de hoekstenen van een goede gezondheid van uw puppy is regelmatig bezoek aan de dierenarts. Het is cruciaal dat uw puppy goede voeding en beweging krijgt om gezond en gebalanceerd te blijven. Uw dierenarts kan u ook adviseren op het gebied van preventie tegen hartworm, vlooien en teken. Hoewel er veel wordt gedaan om een puppy gezond te houden, begint het allemaal met het eerste bezoek aan de dierenarts.[thrive_leads id=’2195′]

Zindelijkheidstraining

Alle honden weten dat ze niet in het hol hun behoefte moeten doen. Vanaf twee tot vier maanden pakken de meeste puppies dit van nature op, omdat dit zo is ingeschapen.

Aan het begin van de zindelijkheidstraining wilt u er zeker van zijn dat uw puppy een plek heeft waar hij zijn behoefte kan doen. Een plek die veilig en bekend is. Het eerste dat u doet is om hem smorgens naar buiten te brengen naar steeds het zelfde plekje. Het is erg belangrijk om consistent te blijven tijdens dit proces zodat uw puppy deze gewoonte kan aanleren.

Als uw puppy eenmaal succesvol naar buiten is gegaan, beloon hem dan voor zijn goede gedrag. Dit hoeft niet enorme explosie te zijn, maar gewoon een stil complimentje of een snoepje is al voldoende om de boodschap over te brengen.

Wees er zeker van dat uw uw puppy nooit straft voor een foutje. Blijf kalm en assertief en verplaats uw hond naar de plek waar hij wel zijn behoefte moet doen.

Uw puppy uitlaten

Vindt a.u.b. veilige manieren om om hond beweging te geven. Als roedelleider van uw puppy bent u ook verplicht om hem te helpen zijn energie kwijt te raken op een productieve manier. Dit betekent voor alle honden dat ze dagelijjks moeten worden uitgelaten.

Het voor uw puppy uitlopen geeft u de gelegenheid om als roedelleider te worden gezien. Als het andersom is en uw puppy voor u uitloopt, is hij de roedelleider. Het is ook heel belangrijk dat u als eerste naar buiten gaat en ook weer eerste naar binnen. Uw puppy moet tijdens het uitlaten naast u of achter u lopen. Praat met uw dierenarts ook over het risico van problemen bij de botwontwikkeling op lange termijn en andere gezondheidsrisico’s voordat u een bewegingsroutine gaat implementeren.

Weet u niet waar u moet beginnen met het opvoeden en trainen van uw Jack Russel pup? Volg dan de online puppycursus van 123tinki. Deze online puppycursus met video’s is gemaakt door erkende hondentrainers en is op basis van niet goed geld terug. Bekijk onderstaande videa of klik op de link onder de video voor meer informatie.

JA, VERTEL ME MEER OVER DE ONLINE PUPPYCURSUS>>