Wat kost een jack russel met stamboom? Aanschaf + onderhoud

Voor Een Jack Russel Terriër met stamboom die is gefokt door een erkende fokker moet al gauw tussen de €700,- tot €1.000,- worden neergeteld. Dus bij de vraag wat kost een Jack Russel met stamboom moet je ook rekening houden met voedsel, hondenbelasting, een puppycursus en een regelmatig bezoek aan de dierenarts. Een Jack Russel is daarnaast ook erg gevoelig voor erfelijke aandoeningen en dit kan dus ook weer de nodige kosten met zich meebrengen.

Jack Russel karakter

Een Jack Russel is een terriër en werd oorspronkelijk gefokt om te jagen en het is een moedige, nu en dan overmoedige hond. Ook belangrijk om te weten is dat de Jack Russel onvermoeibaar is en  vol van energie. Het kleine postuur van de Jack Russel verbergt een groot ego. Zijn ambitie is groot en als hij de kans krijgt, zal hij van muis tot vos achterna jagen.

Een Jack Russel houdt van actief zijn, lekker spelen en is een grote fan van graven. Hij kan goed overweg met kinderen, maar zal zeker niet laten achter ze aan te rennen en te happen in kleding dat wappert. Dit kan voor een kind wat intimiderend overkomen. het is daarom sterk aan te raden altijd te zorgen voor een volwassen persoon in de buurt.

Gemiddelde leeftijd Jack Russel

Gemiddeld wordt een Jack Russel 15 jaar. Het ideale baasje van een Jack Russel is iemand die zelf ook actief is, de roedelleider is en zich niet in de maling laat nemen door zijn hond. Consistentie bij een Jack Russel is essentieel voor zowel Jack Russel als baasje.

jack russel bruin

Een gelukkige en gezonde Jack Russel Terriër

Op het gezond houden van jouw Jack Russel heb je zelf een groot aandeel. De vacht van jouw Jack heeft niet veel verzorging nodig. Zo nu en dan controleren op wat grover vuil is meer dan voldoende. De nagels en het gebit moeten wel met enige regelmaat worden gecontroleerd. Er zijn makkelijker opvoedbare honden dan de Jack Russel en met wat basistraining kom je al heel eind met het aanleren van manieren en gehoorzaam te zijn.

Controleer regelmatig op erfelijke aandoeningen en laat een behandeling uitvoeren indien nodig. Deze erfelijk aandoeningen zijn Primaire Lens Luxatie (PLL), Cataract (staar).

Wat kost een bezoekje aan de dierenarts met jouw Jack Russel?

Vlak na de geboorte van jouw Jack Russel ga je naar de dierenarts voor de nodige inentingen en controles m.b.t. zijn groei. Zeker als de pup ongeveer 10 weken oud is. Ook een ontwormingskuur behoort tot een regelmatig terugkerende behandeling. Inentingen zijn preventief bedoeld voor ziektes zoals Hepatitis, Hondenziekte, Parainfluenza, Ziekte van Weil en Parvo.

jack russell ziekte

Veel van deze behandelingen worden vergoed door een hondenverzekering als je die hebt.

Zoals al eerder genoemd, staat de Jack Russel bekend om erfelijke aandoeningen die een bezoekje aan de dierenarts vereisen. De meest voorkomende hebben eerder al in dit artikel genoemd.

 

[thrive_leads id='16519']